Coșul este gol

Sudarea panzelor ferastrau

In cadrul firmei noastre avem mai multe procedee de sudura in functie de aplicatie.

La confectionarea panzelor noi avand latimea de pana la 210 mm folosim sudura electrica tip Flash Butt, pe masini automate. Acesta este cel mai propice mod de sudura al panzelor de ferastrau deoarece nu foloseste adaos de material, iar sudura rezultata nu influenteaza proprietatile mecanice ale panzei.
La panzele noi cu latimea peste 210 mm, folosim procedeeul de sudura MIG-MAG, cu sarma de adaos care este mai laborios dar cu o prelucrare ulterioara corecta satisface cerintele de rezistenta ale panzei de ferastrau. Noi folosim masini de sudura Ideal pentru Flash Butt si masini respectiv mese de sudura specializate pentru sudura Mig-Mag.

Dimensiunile la care avem posibilitatea de a suda sunt cuprinse in urmatorul tabel:

  Minima Maxima
Latimea [mm] 5 362
Grosimea [mm] 0,5 2,41







Pentru repararea panzelor cu fisuri, folosim deasemenea procedeul MIG-MAG. Are avantajul ca nu necesita scurtarea panzei. Prin sudura se reconditioneaza atat fisurile care apar in golului dintelui cat si pentru sudarea dintilor rupti. 

Conditii de reparare prin sudura:

  1. Maxim 5 de fisuri pe panza.
  2. Daca sunt mai multe fisuri grupate pe un segment mai scurt al panzei:
  • Se recomanda repararea prin inlocuirea segmentului respectiv cu o bucata de panza de aceeasi latime sau de latime mai mare.
  • Nu se va efectua mai mult de 1 intercalare per panza.
  • Distanta dintre cusaturile sudate trebuie sa fie de minim 1 m.

Fazele procesului de sudura a fisurilor: 

  • Curatarea panzei
  • Marcarea fisurilor
  • Planarea panzei
  • Preincalzirea panzei
  • Sudarea propriu-zisa
  • Revenirea sudurii
  • Polizarea cordonului de sudura
  • Prelucrarea sudurii prin planare si tensionare.revenire

De-a lungul timpului am reusit sa determinam diagrama cea mai potrivita pentru sudarea materialelor uzuale astfel incat sa reducem la minim numarul de fisuri pe sudura. Calirea este un tratament termic de incalzire a aliajului metalic in domeniul transformarilor de faza in stare solida urmat de racirea cu viteza mare in scopul obtinerii unei stari structurale in afara de echilibru, asa cum este martensita in oteluri si alte sisteme de aliaje. 

Ce fel de echipamente de protectie folosim?
Echipamentul individual de protectie este obligatoriu pentru fiecare sudor si se compune din: sort din piele, manusi de sudor, jambiere, cotiere, bocanci cu bombeu metalic, masca de sudare si casca de protectie.
Masca de sudura - o investitie pe termen lung!
In timpul procesului de sudare este important sa se foloseasca o masca de protectie de calitate superioara, care sa ofere o buna vizualizare a lucrului chiar si atunci cand este coborata, si in acelasi timp sa ofere o protectie eficienta impotriva efectului nociv al luminii de sudare si a stropilor de sudura. Masca de sudura cu speedglass are aceste proprietati, intrucat geamul se intuneca rapid in momentul inceperii procesului de sudare si se lumineaza din nou la incheierea acestuia.

 Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si vei primi o data pe luna cele mai noi materiale pe e-mail. Ne gasesti si pe Facebook!

 

Abonare instiintare articol nou:

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish